life in pink & red

Az élet néha kellemesen rózsaszín, néha meg bosszantóan vörös. Mosolyogni azért mindig tudni kell! :-)

Kedvenc blogok

Erkó blogja
Szerelmem, aki mindig megmondja a frankót. Ne vitatkozz vele!

Orsó blogja
Egy igazi nő írásai a világról - női szemmel

Lecsó blogja
A másik megmondó

Tanárúr blogja
Kirándulásokról, jó borokról, és az aranyos, okos diákokról...

Putyilov blogja
Férfiblog... :-)

Colos blogja
Agyalások és elmélkedések

Gaccsi blogja
Koktélok, póker, és minden más

Internetes piactér, online turkáló, avagy mit ne vásároljunk a neten

2009.03.05. 15:08 | Cindy | 4 komment

Előszeretettel látogatok bizonyos hazai aukciós portálokat, szívesen vásárolok így, mert kényelmes és egyszerű. Vannak azonban bosszantó dolgok, amikre nem árt odafigyelni. Pédául, hogy egyesek abból próbálnak némi pénzt összehozni, hogy felvásárolják a helyi turkáló készletét, és többszörös áron kínálják fel a mit sem sejtő vásárlónak. A fotók sokszor megtévesztőek, jobb állapotúnak mutatják a terméket, mint amilyen valójában. Természetesen van úgy, hogy az embernek annyira megtetszik egy-egy ruhadarab, hogy nem számít, honnan van, s mennyibe kerül - egyszerűen kell, és kész.

Összegyűjtöttem egy-két márkát, amelyek tipikusan az angol turkálók repertoárjából származnak.

Amit ne vegyél meg drágán (se olcsón), mert tuti turi (én speciel rosszul vagyok tőlük): Topshop, Gheorge, Laura Ashley, Enfay, Jazz, Hennes, Next, Dorothy Perkins, Zoe, New Look, Gap, River Island, Street One, Secret, Clockhouse, Naf Naf, Only... 

Ami talán nem turi, de gagyi minőség: Zara, Mango (régen jó volt), Fishbone, H&M, Orsay, Terranova, Philip Russel...

Sajnálatos, hogy Dolce&Gabbana és Calvin Klein nevével milyen ócska ruhákat bírnak megjelölni (nyilván hamisítványok), és úgy tűnik, adja alább a minőséget az Esprit, a Benetton, a Kenvelo, a Mayo Chix és a Mexx is. A Retro Jeans szintén tömegcikk, viszont drága.

Amiben talán még bízhatunk: Persona, Kookai, Marks&Spencer, New Yorker, Tommy Hilfiger, Tally Weijl, Miss Sixty, Magenta, Reebok, Adidas, Nike, Diesel, Puma, és persze az eredeti DKNY és társai.

Vannak még olyan "márkák" is, amiket le sem merek írni, mert annyira noname termékek, hogy említést sem érdemelnek.

Majdnem megfeledkeztem két kedvencemről, az Ed Hardyról és a Baby Phatről. A semmiből jöttek és remélem, hamarosan a semmibe tűnnek... Mindkettő a középosztály szánalmas sznobériájának mintaképe, ízléstelen motívumokkal, strasszokkal, plüssel, horribilis összegekért.

Innentől pedig mindenki döntse el, hogy mit gondol a magyar online aukciós oldalak felhozataláról, és a hazánkban kínált ruházati termékekről.

A bejegyzés trackback címe:

https://keepsmiling.blog.hu/api/trackback/id/tr73983306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

avato 2009.03.20. 13:16:42

Szia, nem értelek. Te is a kínaiból öltözködsz, nem? keepsmiling.blog.hu/2007/11/
Mit szólsz a Wong és a Hong Liey márkákhoz?
Nelli

Cindy 2009.04.05. 01:45:29

@Nelli7611: Szia!
Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, mostanában nem volt időm a blogra és nem számítottam hozzászólásra.. :)
Igen, szoktam kínaiban vásárolni, amit nem szégyellek. Sőt, gyakran járok turiba is, csomó jó cuccot lehet találni fillérekért. Nem vagyok márkabuzi. A cikkem arra hívta fel a figyelmet, hogy mire figyeljen az, aki nem angol használtruhát szeretne venni, amit valaki "kiturkált", majd drágábban továbbad. Vagy ha mégis, tisztában legyen a minőséggel. Összességében az a véleményem, hogy nem kellene erőltetni ezeket a márkaneveket.
Ha menyasszonyi ruhában gondolkodsz, és sok pénzed van, a Wong elég jó választás. :)

jacobMayer 2010.10.08. 02:30:45

Te nagyon elvagy tevedve a markak teren..aki elorebb helyezi a Marks&Spencer(ilyen erovel tescobol is oltozkodhetsz), New Yorker(gondolom 16eves vagy) a Zara-tol, gap-tol, topman-tol az gondolom meg nem sok ilye ruhaval talalkozott..

Cindy 2010.10.08. 22:47:32

@gercso: Remélem jól felhúztad magad egy másfél évvel ezelőtti bejegyzésen. Kb. ugyanennyi ideje a megszűnt a blog is. Gratulálok és sok sikert a márkákhoz! :))
süti beállítások módosítása