life in pink & red

Az élet néha kellemesen rózsaszín, néha meg bosszantóan vörös. Mosolyogni azért mindig tudni kell! :-)

Kedvenc blogok

Erkó blogja
Szerelmem, aki mindig megmondja a frankót. Ne vitatkozz vele!

Orsó blogja
Egy igazi nő írásai a világról - női szemmel

Lecsó blogja
A másik megmondó

Tanárúr blogja
Kirándulásokról, jó borokról, és az aranyos, okos diákokról...

Putyilov blogja
Férfiblog... :-)

Colos blogja
Agyalások és elmélkedések

Gaccsi blogja
Koktélok, póker, és minden más

Apeh, fogyasztóvédelem...

2008.03.07. 14:05 | Andreia | 30 komment

Igyekszem becsületes lenni. Tényleg. A könyvelőnk mindenre odafigyel, időben beküldöm az adóbevallásomat is, és felajánlottam az 1%-omat a Csizmáskandúrnak. Vannak számláim, adok blokkot, még tájékoztató kártyákat is az ékszerek mellé. Rendesen könyvelem a javításokat, és kiírtam a falra, hogy "Az árak forintban értendők és az áfát tartalmazzák", kint van a tűzoltók stb telószáma, a nemesfémjelek, minden.
Na de azért mindennek van határa! Magyarázza meg nekem valaki, hogy egy 8négyzetméteres üzlethelyiség ajtajára (jelezném: egy db van, plusz egy nyamvadék kis kirakat) miért kell kiírni, hogy "BEJÁRAT"? Természeresen belülre pedig, hogy "KIJÁRAT". Sőt, tovább megyek, azt is ki kell írnom/ ki kell ragasztanom matricán az ajtóra, hogy "LÉPCSŐ". Mert van egy db lépcsőfok. (Esetleg a kirakatra ne írjam ki, hogy "NEM BEJÁRAT"?) Ha mindezt nem teszem meg, 50 ezer forintra büntethetnek/db. Felháborodtam. Pedig röhögnöm kellene, mert ezek szerint a magyar társadalom nagy része akkora barom, hogy nem látja meg a kilincset a bejárati ajtón! Mondjuk ha elképzelem ezt egy kocsmaajtón, még viccesebb a szitu, mert aki tökrészeg, úgyis megbotlik a lépcsőn vagy nekimegy az ajtónak... Az analfabétának mindegy, aki meg tud olvasni, csak van annyi esze, hogy lássa, hol kell bemenni, vagy hogy van-e lépcsőa lába előtt... Nyeheeeee!!!!!
Édesapám a következőkkel bővítette ki a kiírást:

"Ha szeretne bejönni a boltba,
először a kilincset le kell nyomni,
majd az ajtót
befelé nyomva tud
betérni boltunkba.
Ha szeretne kimenni a boltból,
először a kilincset le kell nyomni,
majd az ajtót
befelé húzva tud
kimenni boltunkból."


Most akkor kereskedőként akadjak ki, hogy ilyan szarságokkal b*szogatnak, vagy vásárlóként, hogy teljesen hülyének néznek...?
Na de mivel ez egy "mosolyblog", és mi itten csak a dolgok jó oldalát nézzük, ugyebár, hát tessék: Nem halok bele, hogy kiírtam, egyébként meg ezen nem csak mosolyogni, hanem nevetni is lehet! :-)))

A bejegyzés trackback címe:

https://keepsmiling.blog.hu/api/trackback/id/tr81369926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flat · http://flat.freeblog.hu 2008.03.07. 14:35:24

Okosnak kell lennünk, de a hülyékhez kell igazítanunk a világot. Demokráciában másképp nem megy. Sajnos.

BL 2008.03.07. 14:42:05

Ez az újabb pénzbeszedési trükk. Eddig ezek tájékoztató jellegű feliratok voltak, most kötelező hátha letudnak húzni valakit.

BL · http://bazeeeeeeeeeeeeee.hu 2008.03.07. 18:58:01

BL pontosan. :)
Ez pont olyan, mint ez a "az autó tulaját büntetik és nem aki vezeti" szitú. Minél több pénzt lehúzni a júzerekről. nem baj ha totál hülyeség, a lényeg, hogy fizess. elvégre kell új szolgűlati merci a képviselőt segge alá. meg minél többet szednek be, annál többet tudnak feltűnés nélkül lopni.

lionking 2008.03.07. 19:07:12

Minden vicc nélkül: Devú utód lacetti sevrolééé a tükrébe bele van gravírozva, hogy a tükörben látott kép mérete nem valóságos, vagy ilyesmi már nem emlékszem pontosan.
Ha emiatt a féleszű amcsibarom nekimegy a falnak, akkor nyert pere van.
De sorolhatnám még a mikró nem való macska és gyerek szárítására, meg hogy a szappantól a fürdőszobakő csúszni fog, meg a vasaló alja forró....

efi 2008.03.07. 19:08:36

Az utóbbi éppenséggel nem volt túl jó hasonlat, nem tudom hogy jön ide. Ez nem újabb bőrlehúzás. Valaki túllépte a sebességet, tehát valakinek fizetnie is kell. Mi ebben a plusz? Az autótulajt én is jól megvágnám. Már csak azért is, mert 99%-ban eddig is ül ott, csak ugye eddig röhögve hazudott.

hari 2008.03.07. 19:10:29

"Sőt, tovább megyek, azt is ki kell írnom/ ki kell ragasztanom matricán az ajtóra, hogy "LÉPCSŐ". Mert van egy db lépcsőfok."

Ha ezt nem érted, hogy miért kell kiírni akkor nem csoda, hogy hülyének néznek.

galicius 2008.03.07. 19:37:19

Látod-látod!Azt kell miondanom,hogy nem szabályos az ajtód.Ugyanis kifelé kell,hogy nyíljon.Ésazért kell,hogy kifelé nyíljon,mert,ha tűz ütne ki az üzletedben és lenne bent 15 vásárlód,akkor bizony benn égnének.Persze mindez nem igaz,ha van egy külön vészkijáratod.Sőt az üveg ajtóra ragassz ki madár sziluetteket,mert ha arra járna egy madár,nehogy nekimenjen és elpusztuljon.Úgyhogy nagyon vigyázz!A nagy testvér figyel!

telefonbetyár 2008.03.07. 19:42:22

Én épp ma akadtam ki a telefonhasználat kreatív megadóztatásán. Feleséggel együtt dolgozunk, gyerek óvodás, + 1 kolléga. Havi telószámlánk Bruttó 6300 körül van, ebből 5300 Ft az alapdíj (mert ezzel lehetett alkalmas internet csomagot kapni). Na, most tudtam meg:
1., A telefon díj 30%-ának az áfáját nem lehet visszaigényelni, mert csak. Mert vélelmezik, hogy 30%-ot csak úgy eltelefonálgatunk privát, habókra.
3., Hoppá, dehát akkor az személye sjuttatás, hát fizessük szépen az szjat, meg a többi járulékot.

Basszus: Öszintén nem tudom, hogy a tényleges 1300 Ft-nyi telefonhasználatból hány órahosszáig lóg az asszony a telefonon, mert én nem, az biztos, de hogy az alapdíjat is megadóztatják, amibe nem is tartozik beszélgetés, azon kiakadtam.

Javaslat: APEH kreatív tervezőit 2 hónapra kizavarni a való világba, egy üres lakásba, oszt mondani nekik: it a vállalkozásod, rendezd be, tartsál alkalmazottat, 10-én persze fizessed befele a járulékokat, 20-án az áfát, meg a többit, amit kitaláltál, legyen kint a cégtáblád, mert bírság, ha rágyújtasz, elkapunk és bírság, és, ha utcára nyílik a kutricád, és nincs kint a bejárat táblád, akkor is. Nehogy már meg akarjad téveszteni szerencsétlen, leterhetlt ellenőröket...

Mind, mind visítva menekülne vissza a közszolgálatba, mert megtapasztalná, mennyivel mennyeibb érzés piti dolgokkal szívatni, mint piti dolgok miatt szívni....


Hú, de sok volt ez a nap!

Bocs

akárki 2008.03.07. 19:48:19

Nem akarlak elkeseríteni, de ha van egy lépcsőfok, akkor tudomásom szerint azt valamilyen megkülönböztető színnel is el kell látni az élén. Mellesleg édesanyám éppen egy ilyen "csak egyetlen lépcsőfok" üzletben botlott meg pár hónapja, mert nem vette észre a szintkülönbséget. Szerencsére nagyobb baj nem lett, mert elkapták, így nem esett el.

abee 2008.03.07. 20:08:24

Megváltoztatta a fogysztóvédelmi felügyelőség, Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságra a nevét és he nem így van kiírva akkor újabb b*szogatásnak nézhetsz elébe, de ha ez megvan akkor találnak mást. És ilyen embereket kell eltartanunk az adónkból

Bit Rot 2008.03.07. 20:35:05

Azt nem értem, hogy nekem viszont egy cég SZÁNDÉKOSAN nem akart számlát adni, többszöri kérésre sem. (Miután fizettem, akkor sem.)

2007 augusztusában "bejelentést" tettem az APEH-nél.\
Most van 2008 március, csak annyit kaptam eddig, hogy "iktatták".

Nem tudom, miért féltek az APEH-től!? Ilyen tempóval...

SI 2008.03.07. 20:40:31

Az üzlet tényleg 8 nanométeres? (És az alapterülete mekkora? :))

zon 2008.03.07. 20:40:57

Jó estét!
Egy ismerősömet azért büntették meg 50 E Ft-ra a fogyvédők,mert a büféjében az árlapon a tizenegynéhány %-os (szűrt) gyümölcslevet DZSÚZ néven tüntette fel.Megírták a bírság indoklásában tudományosan,hogy a DZSÚZ ismérve a legalább mittomén mennyi % gyümölcsrosttartalom.
Lakat alá a feketézőkkel!

kokler 2008.03.07. 21:40:22

sziasztok

az APEH 2 havonta oszt jutalmat es kb.felevente ruhapenzt(amit szamlaval sem kell igazolni,hogy ruhara koltottek).Ezt finanszirozni kell valahonnan.Nana. hogy nem az adobol fogjak,azt a kepviselok tapsoljak el.Ezert kitalalnak minel tobb es betarthatattlanabb szabalyt.verszivok ezek.

icc mí 2008.03.07. 21:48:25

a privatizált cég se jobb.
a fővárosi távhűtő művek évi másfél milliárd tiszta hasznot söpör be.

nyekk 2008.03.07. 22:03:35

Lámpavasra a sok tepsiseggű APEH-es penészgombát.

cso zsi 2008.03.07. 22:06:33

" efi 2008.03.07. 19:08:36
Az utóbbi éppenséggel nem volt túl jó hasonlat, nem tudom hogy jön ide. Ez nem újabb bőrlehúzás. Valaki túllépte a sebességet, tehát valakinek fizetnie is kell. Mi ebben a plusz? Az autótulajt én is jól megvágnám. Már csak azért is, mert 99%-ban eddig is ül ott, csak ugye eddig röhögve hazudott."
30 éve vezetek.
Ebből 2-szer 1 évig volt a nevemen autó.
Anyósom, apám, vagy a főnököm fizesse a gyorshajtásomat?
(Meg még vagy tíz autó, ami megfordul alattam, mert kell...)
Igaz, én nem szedem le az első rendszámot, mint a rendelkezés óta a sietősek.

efi 2008.03.07. 22:21:10

Te vagy az 1%.
Amúgy ki fizessen, ha a kocsid gyorsan halad, csak úgy mellékesen ?

mik1024 2008.03.07. 23:00:58

Erre csak annyit szeretnek irni, hogy en Londonban dolgozom egy kis hotelben.. Ha esik az eso ki kell tenni a kulso utcai lepcsore is a sarga figyelmezteto tablat,hogy Vizes Csuszos felulet..Mintha az ember aki az utcarol jon nem tudna,h nedves a lepcso..De ha nem teszed ki akkor megbuntetenek!
Szerintetek??

mirna 2008.03.07. 23:15:44

Azt is ma olvastam, hogy ha átjön Józsi bácsi segíteni meggyet szedni a szomszédból (akit húsz éve ismersz), alkalmi munkavállaói vagy miazisten igazolványt kell neki kiváltani. Vagy ha nem a közvetlen hozzátartozódat látod vendégül pár napra, hanem mondjuk egy barátodat, idegenforgalmi adót kell fizetni. Noooormális???

tézé 2008.03.08. 00:39:29

Kurva ország lett ez bizony.
Gyurcsányék azzá tették.

beavereater 2008.03.08. 01:09:21

"Anyósom, apám, vagy a főnököm fizesse a gyorshajtásomat?"

Igen, Először ő befizeti a bírságot, utána te meg kifizeted neki. Ennyi.

ShagBeckur 2008.03.08. 01:13:03

"30 éve vezetek.
Ebből 2-szer 1 évig volt a nevemen autó.
Anyósom, apám, vagy a főnököm fizesse a gyorshajtásomat?"

Nem, nem nekik kell fizetniük. HA megmondják, ki vezette az autót, vagyis neked kell fizetned.

Ezt ugye azok ellen találták ki, akik a lapra ráírták, h hozzátartozóm vezette és nem vagyok ellene köteles tanuskodni (persze ugye ő vezette az autót). Na ennek vége. Ha nincs meg, hogy ki vezette, vagy hozzátartozó vezette, aki ellen nem akar a tulaj tanuskodni, akkor fizet ő. Teljesen logikus és racionális szabályozás. Hiszen én, ha kölcsönadom valakinek a kocsit és az szabálytalankodik, de nem akarok ellene tanuskodni, akkor viselem én a terheket. Aztán majd lerendezen vele 4szem közt. Vagy bevallja és akkor nincs ez a hercehurca.

De az eddigi kiskapukat megszünteti.

nemesis 2008.03.08. 01:16:46

Hát, hiába is ki kell írni, mert mint tapasztal kereskedő, látom és nagyon is nevetek amikor egy befelé nyiló ajtót kifelé akar tólni, pedig bejövetelekor már a kifelé nyiló ajtót is befelé nyomta. Ez van, ha valaki lökött és nem tudja, hogy is jött be valahova, ne csodálkozzunk, ha kimenni se tud.

Wilson kapitány 2008.03.08. 04:54:39

ha édesanyád otthon maradt volna a valagán nem botlott volna meg az egy szem lépcsőn....aki ilyen balfasz azon mit kell sajnálni???

cso zsi 2008.03.08. 05:17:58

" beavereater 2008.03.08. 01:09:21
Igen, Először ő befizeti a bírságot, utána te meg kifizeted neki. Ennyi."
Akkor hol is a visszatartó erő? Mert ez esetben nekem csak anyagi, míg nekik erkölcsi veszteségük is lesz, vagyis a pontokat tőlük vonják le.
Meg gondolom, az életben nem kapom meg tőlük a kocsit. ;)
Ahonnan az ötletet átvették, hogy a tulajdonos IS fizessen, ott nem akkora probléma autóval rendelkezni, mint nálunk.
Megint oda lyukaunk ki, hogy az áraink, adóink EU színvonalúak, az átlagjövedelem (főként a minimálbéreseknél) meg balkániak.
Azaz már az sem, állítólag Romániában annyival jobbnak ígérkezik a helyzet, hogy hazabatyuznak az ideköltözöttek.

Ideje lenne a "haláladót" is eltörölni.
Apósom mamája a héten, apja két éve halt meg.
Most "megörökölte" a három testvér az öregek vályogházát, életük munkájának gyümölcsét.
A kollégám pár éve került ugyanilyen helyzetbe, ők négyen testvérek, kétszintes családi házzal.
Az előbbi esetben a házra konkrét szüksége senkinek nincs, sógoroméknak jól jöhet egy különköltözése.
Az utóbbiban viszont csak az eladás jöhet számításba, ahol a vételár egy főre eső részéből lakást/házat csak 60 éves részlet segítségével tudnának venni. De a ház értékének jórészé örökösödési adóként be kellett fizetni.
Itt már a szülők adózott jövedelméből épült az áfás áron vett anyagból a ház, ami után építményadó, meg egyebek, amit fizetni kell.

vagye · http://www.popeyelesko.hu 2008.03.08. 07:00:10

Utazási irodánk nemrég kapott egy felszólítást, hogy hivatalosan igazolja van internetkapcsolata. Olyan ez a mai világban, mintha a kovácsnak igazolnia kellene, hogy kalapácsa. Hát melyik az a hülye utazási iroda akinek nincs. A felszólítást hogyan küldték ki? MAILBEN !!!!

nyesi 2008.03.08. 08:20:22

Nem az apeh alkotja a törvényeket, ha nem teszik akkor másik pártot kell választani. Meglepő mi? Itt is elfogult ostobák irogatnak.

lionking 2008.03.08. 10:01:51

A sok eszementség nem hazai találmány, az EU konformból jön.
A játszótér a gyerelelnek már olyan, hogy teljesen alkalmatlan egy 3 éves gyerek részére, elég egy csúszdát megnézni, kétoldalt magas fatábla tömör oladala van, a fellépője is egy sima falapra csavarozott lépcsőnek mondott farátét, amit csak körömmel a felületén tud(na) a gyerek megforgni, nemúgy mint a jó kis régi vasmászóka, amit konkrétan marokra lehetett fogni.
A gond az, hogy valóban széltől és esőtől is óvni akar minket a párt és állam, de ezzel max a veszélyérzet csökken, és ha mindíg minden tálalva van a gyereknek, akkor lesz majd nagy nagy pofáraesés később.
De valószinű, hogy ez cél, egy irányítható terelhető de a hatalom által minden veszélytől ovó rend, ahol a többség kussol, és élvezi, hogy még arról is szólnak, ha elered az eső

cso zsi 2008.03.08. 10:02:44

Úgy emlékszem, volt másik párt választva.
A legsúlyosabb terheket akkor találta ki az adóhatóság.
Melyik másik párt legyen?
Akik a parlamentünkben lopják a napot, nem a népért vannak, hanem az elitért, a saját zsebükért. Pártfüggetlenül.
süti beállítások módosítása