life in pink & red

Az élet néha kellemesen rózsaszín, néha meg bosszantóan vörös. Mosolyogni azért mindig tudni kell! :-)

Kedvenc blogok

Erkó blogja
Szerelmem, aki mindig megmondja a frankót. Ne vitatkozz vele!

Orsó blogja
Egy igazi nő írásai a világról - női szemmel

Lecsó blogja
A másik megmondó

Tanárúr blogja
Kirándulásokról, jó borokról, és az aranyos, okos diákokról...

Putyilov blogja
Férfiblog... :-)

Colos blogja
Agyalások és elmélkedések

Gaccsi blogja
Koktélok, póker, és minden más

Nemjó dolgok

2008.03.27. 14:39 | Andreia | 4 komment

Jah, mert ez egy mosolygós blog, rózsaszín, meg szép az élet, trálláláááá. De mivel nem vagyok teljesen buggyant, nem látom mindig ilyennek a világot. Szeretek élni, egy csomó dolgot szeretek, ez viszont nem azt jelenti, hogy képes vagyok mindenben meglátni a jót. Szemezgessünk csak az elmúlt napok eseményieből:

- Egy kilenc éves nagypofájú "gádzsi" alázza az embereket a myvip-en, háttérben a bátyjával, aki még nagyobb paraszt. Olyan dolgokat irogatnak ismeretlen embereknek, és olyan stílusban, hogy az eszem megáll. Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy szopatja le magát egy ilyen kis geci, akinek még szőr sincs a farkán, de ezt a témát hanyagoljuk is, mert felfordul a gyomrom. Az ilyeneket kellene sterilizáltatni, még mielőtt ivaréretté válnak, de kurvagyorsan.

- Szülők rontanak rá egy tanárra az iskolában, és jól elagyabugyálják, mert az ártatlan, okosszépéstehetséges kislányukat el meri ültetni a helyéről. Szegény lányka annyira megijed, hogy óra közben kirohan a tanteremből és fut egészen hazáig, szülei védelmező karjaiba. Azok persze nem restellnek bemenni az intézénybe és jól önbíráskodni egyet. Mert nekik igazuk van. Ők mindent tudnak a 35-ös IQ-jukkal.

- Egy mocskos kis pondró diák vascsővel ütlegeli idős tanárát, aki az eset után felmond és szanatóriumba kerül. Az iskola még mocsadékabb, sunyigeci igazgatónője természetesen a tanárt teszi felelőssé, és dicséri a kis férget, milyen tehetséges gyerek. Abbiztos is! Ha ezekből lesznek a színészek, akkor én nem akarok színházba járni, inkább olvasok otthon, egyedül. Bár én bízom a színész-társadalomban, akik nem engednek be maguk közé efféle "tehetségeket".

- Egy fiatalkorú, nőnemű kis patkány leköpi, piros filccel befestett tamponnal dobálja meg a tanárát, másokat lekurváz, hajakat gyújtogat heccből, meg telefonokat lop nyilvánosan. A szülők természetesen ezt a gyereknek nevezett élőlényt védik, és nem engedik az áthelyezését más intézménybe.

- Szintén fiatalkorú "illetők" összebarmolnak egy villamost, amit a szüleik pénzén vett az állam azért, hogy kényelmesebben eljuthassanak a munkahelyükre. Azért dolgoznak, hogy ezek a kis szarcsimbókok még több színes filcet vehessenek maguknak... Tudják, vagy nem, tökmindegy. Ők is felelősek azért, hogy ilyen szemétállat kölyköket hoztak a világra.

- De ez még mind nem elég, mert a villamost összefirkálni nem nagy kunszt ám, ki is lehet siklatni! Az már baró! Mindössze egy köteg újságpapír kell hozzá, aztán lehet vihogni, ugrálni, törzsi táncot járni a megrongált jármű mellett. Ez az igazi extázis, a kurvanagykirályság.

Hát mi a faszom folyik ebben a kurva országban? Miért nem csinál senki semmit? Nem hiszem el, hogy nem lehet. Megvárjuk, míg a tízévesek a kezükbe veszik az irányítást, és majd nem merünk kimenni az utcára? Én már most is többet gondolok a kelleténél arra, vajon mikor rabolják ki az üzletemet. A tanároknak is most kellene szrájkolni, nem csak akkor, amikor kevés a pénz! Bosszant, hogy az anyám minden nap gyomorgörccsel megy be az iskolába (merthogy szegénykém szintén tanárnéni), és nem tehetek semmit. Ahogy ő sem.
Nem lehetne összefogni, és országosan felfüggeszteni a tanítást, amíg a drága törvényhozók nem találnak ki valami kézzel foghatót a normális élet érdekében? Nem lehetne a fiatalkorúakat is bedugni egy sötét zárkába, hogy fetrengjenek ott egy kicsit a saját szarukban és elgondolkodjanak azon, hogy jobb-e ott, vagy esetleg érdemesebb lenne beilleszkedni a társadalmba? Nem lehetne a buta balfasz embereket kirugdosni a vezető beosztásokból és értelmesekkel pótolni őket?  Nem lehetne olyan országot építeni, ahol szépen, békében élhetünk egymással, egymás mellett? Ahol megvetik és kellő szigorral bűntetik a mocskos geci söpredék aljanépséget? Nem lenne jobb az a rózsaszín kis világ, amit igyekeztem én is megteremteni magamnak? Nem lenne jobb...?
Fúj, de undorító voltam. Nő létemre. De a faszomat, azt.

A bejegyzés trackback címe:

https://keepsmiling.blog.hu/api/trackback/id/tr50399086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lecs 2008.03.27. 19:32:55

Nem voltál undorító. Sajnos ez a valóság. A cigánybűnözés soha nem látott méreteket öltött hazánkban és a problémát egyre nehezebb figyelmen kívül hagyni. Ezenkívül trendi lett az hogy az orkok feljutyubolják a tanárelllenes videóikat. Ezek az esetek nagy része nyolckeres fullcigó sulikban történnek.

RENDET.

Andreia 2008.03.28. 11:17:58

Ha jól tudom, a tanárverő nem roma volt. Meg a villamosfirkálók sem. De mindegy is, itt nem a faji hovatartozás a lényeg, hanem az, hogy a fiatalkorúakat nem tudják kellőképpen büntetni. Mert nincs rá megfelelő jogszabály! Basszus. Gyakorlatilag azt csinálnak, amit akarnak. De nem csak ők, mert az apa, aki halálra veri a gyerekét, kap 12 évet, jó magaviseletért 9 év után kiszabadul (a fűtött, tévével felszerelt, kényelmes kis cellából), és ugyanúgy verheti tovább a többi kölykét. Ez a borzasztó.

Leccs 2008.03.28. 19:33:11

Láttam a videót. Cigány.
A többivel egyetértek.

Orso · http://orso-online.blogspot.com 2008.03.28. 19:51:45

1. Nem mindenki cigány, aki bűnöz (azért ezt szögezzük le).

2. Látod, Andi, most azt hiszik az ismerőseink, hogy mi "őrültünk meg", holott nem mi, hanem a világ az őrült. Csakhogy az utolsó csepp a pohárban nálunk nagyobb vihart kavar, mint másoknál, és úgy látszik, a tűréshatárunk nagyjából azonos. Aztán meg tessék csak elképzelni kedves mindenki! Hogy én kiakadok, az egy dolog, nem olyan nehéz azért nálam ezt elérni. De ha már Andi mosolygós blogja is ilyen postot lát, akkor azért ott már nem valószínű, hogy mi vagyunk a bolondok, nem???

3. MI FOLYIK ITT???????????????
süti beállítások módosítása