life in pink & red

Az élet néha kellemesen rózsaszín, néha meg bosszantóan vörös. Mosolyogni azért mindig tudni kell! :-)

Kedvenc blogok

Erkó blogja
Szerelmem, aki mindig megmondja a frankót. Ne vitatkozz vele!

Orsó blogja
Egy igazi nő írásai a világról - női szemmel

Lecsó blogja
A másik megmondó

Tanárúr blogja
Kirándulásokról, jó borokról, és az aranyos, okos diákokról...

Putyilov blogja
Férfiblog... :-)

Colos blogja
Agyalások és elmélkedések

Gaccsi blogja
Koktélok, póker, és minden más

Rendőrök akcióban

2008.04.28. 15:02 | Andreia | 60 komment

Kezdek azon gondolkodni, hogy átnevezem a blogot "nemjódolgok" blogra, mert mostanában valahogy csak ilyen hervasztó témák jutnak eszembe. Amit alább írok, kötelességemnek érzem mindenkivel tudatni. Mivel számomra is új volt az infó, bizonyára nem vagyok vele egyedül.
Városunkban a rendőrök gőzerővel dolgoznak, sebességet mérnek, igazoltatnak, mindenfélét ellenőriznek a gépjárműveken. (Mondjuk azt nem értem, hogy miért van tele a város minden este kivilágítatlan biciklesekkel, én speciel azokra vadásznék.) A kékruhások újabban az ELSŐSEGÉLY CSOMAGRA álltak rá, jó pénz, mert az emberek általában elfeledkeznek róla, hogy annak is lejárhat a szavatossága... Már fél Csornát megbüntették sokszor 20.000 Ft-ra a kis piros doboz elavultsága miatt. Futótűzként terjedt a hír, mindenki rohant is a teszkóba, ahol potom 1500 Ft-ért be lehetett szerezni egy új ládikát. Csak lehetett, mert pár nap alatt elkapkodták az összeset. Szegény későn informált ember mi mást tehet, mint bemegy a barkácsboltba, és megveszi ugyanazt a cuccot 3000 Ft-ért, de állítólag a gyógyszertárban is feltöltik újra, azt nem tudom, mennyiért.
Szóval, emberek, figyeljetek oda jól, mert elég egy apró hiba, és már csusszannak is ki a zsebeitekből a tízezresek.

A bejegyzés trackback címe:

https://keepsmiling.blog.hu/api/trackback/id/tr7445501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koki1 2008.04.28. 17:34:14

A rendőrök valószínűleg így akarják visszaszerezni a becsületüket, amit végérvényesen elvesztettek.
Kanadában, nagyon sokan több, néhol 10! éves lejárt jogosítvánnyal közlekednek, mert elfelejtik meghosszabbítani. Ott nincs forgalmi ellenőrzés, stb. Lenne is felháborodás, hogy csak úgy megállít a rendőr. Csakis akkor van hozzá joguk, ha valami nagy hibát követsz el. Ez is a pénzbehajtásról és a figyelemelterelésről szól, hogy a jónép nem politizáljon.
Egyébiránt meg a "kurvannyukat" az összesnek!

KukacAV 2008.04.28. 17:35:26

Köztudott, hogy a csornai és a kapuvári rendőrök soha nem a közlekedésbiztonságra mennek rá, hanem az autósok szopatására. Például rendszeresen direkt a város legvégén mérnek, ahol nincs már se lakóház, se gyalogos, viszont lehet sok pénzt bekaszálni anélkül, hogy érdemben elősegítenék a közlekedést.

egykishazai 2008.04.28. 17:42:58

Az imént volt itt a címlapon egy blog hivatkozás, ami pillanatok alatt eltűnt, mihelyest megjelent egy, a hazai "rendőrségnek" nevezett ÁVH-t bíráló bejegyzés, ami igen tetszett. 1 perc múlva "leesett" a címlapról a blogcím. Mint Görényi azonosító jelvényei 2006 októberében a pesti utcán. Kicsit meghosszabbítom a blog életét a bejegyzéssel együtt itt az Index címlapon még szereplő blogban (míg ez is le nem esik), mert utálom a cenzúrát.
ilovebp.blog.hu/2008/04/28/napirokkant_rendorrokant

A túl igaz szöveg: petike82, kisbarátom! ávós kisbarátom! Olyan jó, hogy kibújt a szög a zsákból, és 17 év óta először, újra kilátszik a fogatok fehérje. (Bocs, bűzlő sárgája.) Ez a bicskanyitogató, állampolgárgyűlölő kádári-ávéhás szöveg, amit itt előadsz, igen hasznos. Meglesz az eredménye, meglátjátok! Az emberek a legközelebbi választáskor tudni fogják, kikre kell szavazni, hogy végre egy igazi demokráciához méltó, valódi rendőrségünk legyen. Aminek a környékéről is páros lábbal röpítik el az ilyeneket, mint te. Kis, ávós barátom! Aki bizonyára azt is örömmel látja, ahogyan a hazai motoros "rendőrök" egy sávban, párosával közlekednek. Demonstrálva, hogy rájuk aztán "nem vonatkozik" a KRESZ. Egy darabig még.

Pega 2008.04.28. 17:54:43

Ezzel az AVH-zással, meg ávózzásl is felhagyhatnátok már. Ez is bicskanyitogató.
Egyébként igazad van, a rebdórség valóban nem működik jól. Ez többek köztt abból is látszik, hogy eltakart arccal lehet üvöltözni és rombolni, gyűjtogatni a városban.

Terveüdekszi 2008.04.28. 18:09:42

Én megkérném őket, hogy ha úgy gondolják, jelentsenek fel. Azzal ők is tisztában vannak, hogy eléggé esélytelen lenne bizonyítaniuk.... Amúgy meg szopjon faszt az összes! A hatvaniak mesélték, hogy a szarháziak minden áldott nap az épülő Tesó mellett vadásznak a 40-es tábla mellett az autósokra. Ja, a 21-es főúton. Neeeem, nem a szuicid Jaszkarikat emelgetik ki a sorból, hanem a 40 helyett 90-nel "száguldozókat cseszegetik. Srácok! A kurva anyátokat testületileg!

Csúfy 2008.04.28. 18:27:16

Nem értitek a lényeget. Van egy megszünt belügyminisztérium. Létrejött egy rendészeti minisztérium, aminek a fönöke ugy az a bizonyos EU- támogatást és ÁFA-t visszatartó levitézlett pénzügyminiszter, aki már akkor is szétverte volna a jogosan protestáló parasztokat-upsz gazdákat.
Ezt úgy hivják, hogy polgári engedetlenség, amire szeretnék felszólitani: Vagy nem ülni autóba vagy pld. megkérni a rendőrt, hogy segitsen kicserélni a xenon-fényszórót.

Csúfy 2008.04.28. 18:27:16

Nem értitek a lényeget. Van egy megszünt belügyminisztérium. Létrejött egy rendészeti minisztérium, aminek a fönöke ugy az a bizonyos EU- támogatást és ÁFA-t visszatartó levitézlett pénzügyminiszter, aki már akkor is szétverte volna a jogosan protestáló parasztokat-upsz gazdákat.
Ezt úgy hivják, hogy polgári engedetlenség, amire szeretnék felszólitani: Vagy nem ülni autóba vagy pld. megkérni a rendőrt, hogy segitsen kicserélni a xenon-fényszórót.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2008.04.28. 18:31:17

Budapesten magasról sz.rnak arra, ha vki pl villamos útjába parkol. Majd eláll onnan. Olvasom, h utasok teszik arrébb az autót, ha kell. Azért ők, mert a sofőrt meg lehetne veretni, mivel azon a voalon dolgozik. Utasokat keresd meg.

ÁVH szerencsére már nincs, október 23 viszont tényleg durva volt! 2007 márc.15-re már felkészítették a rendőröket.
Amúgy pedig Sziki szökevény óta: "dorgálunk és félünk"

Amikor már nem lehet miért. Ez az elsősegélyes bünti hűen reprezentálja a megszorításokat. Kicsinyes dolgokért, lehetőleg sokat.

Küldenék a rend "bátor" őreit ide, nem győznének büntetni. Még be se szednék a bírságot, már foghatnák a köüvetkezőt, itt olyan közlekedési morál van. De erre persze sz.rnak.

., (törölt) 2008.04.28. 18:46:05

egykishazai!

Ha ismernéd a KRESZ-t, akkor tudnád, hogy egynyomon haladó járművekkel lehet haladni egy sávban ketten egymás mellet.!
Fasz!

andd 2008.04.28. 18:53:16

mocskos szemét rendőrállam!
csak azért vannak a rendőrök, hogy basztassák az állampolgárokat.

trik 2008.04.28. 18:59:45

andd: Rendőrállamot akarsz látni?! Nézz ki ausztriába és ne vigyél magaddal fényvisszaverő mellényt. Vagy csak ne kösd be az öved! Majd megtudod mi a rendőrállam barátom. Persze abban az országban ahol egyes idióták azon vannak felháborodva, hogy a molotov koktélt dobáló kreténeket beviszik a rendőrök, ott nem meglepő, ha egy közlekedési szabálysértést bírságolásából képesek egyesek azt a következtetést levonni, hogy "a figyelemelterelésről szól, hogy a jónép nem politizáljon."

andd 2008.04.28. 19:04:25

trik!
nekem hiába próbálod meg játszani az okost, mikor a fél világot bejártam már.
ilyen undorító rendőri mentalítássla, mint ami nálunk folyik, csak a volt szovjet tagköztársaságokban találkoztam.
nem véletlenül nincs már nálunk tekintélye ennek a mocskos ÁVH-s bagázsnak.

naiva 2008.04.28. 19:04:43

egykishazai drága! Kire vársz? Eddig 1, azaz egyetlenegy kormányunk alatt sem javult-fejlődött a rendőrség, ill. a rendőri mentalitás... Egyébként meg ajánlom neked egy jó pszichomókus felkeresését. A gyűlölködés betegít!

naiva 2008.04.28. 19:06:59

andd

A tanács neked is szól!

andd 2008.04.28. 19:10:31

naiva!
mivel értelmes ember vagyok, ezért nem mondom inkább, hogy kinek és mit ajánlgassál...

ctrl 2008.04.28. 19:27:26

azok akik itt az ávh-val dobálóznak azok vagy történelmet nem tanultak vagy csak obotómiát végeztek rajtuk és a klaviatúrát még tudják használni

Haladó Motoros 2008.04.28. 19:36:17

Gyurbán Fektor! Nem akarok igazságot tenni abban a kérdésben, hogy ki a f@sz, de hogy két egynyomú nem haladhat egy sávban, az biztos.
"A KRESZ szerint ugyanis a párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten tilos két járműnek - az egy nyomon haladó jármű melletti elhaladást kivéve - ugyanabban a forgalmi sávban egymás mellett haladni."
kresz.origo.hu/news_37.html

Mert tudod, a magyarban a haladás, az folyamatos, az elhaladás meg addig tart, amíg pl. megelőzzük, de semmiképp sem folyamatos.

baszki 2008.04.28. 19:51:19

Portugáliában kicserélték a kiégett izzót. Spanyolországban beállították a fényszórót a rendőrök.

Pega 2008.04.28. 19:52:16

Ez lenne rendőrállam?

Franciországban elég, ha eltakart arccal jelensz meg egy tüntetésen. Már ezért elvisznek. (Nagyon helyesen.)

Amerikában, ha molotov koktélt dobsz a rendőrre, életfogytiglan.

Az (is) a szomorú, hogy akad ügyvéd(nő), aki még védeni is képes a csőcseléket.

andd 2008.04.28. 19:58:46

ha már Amerikával példálozunk, ott elég komoly büntetést kap a törvénysértést elkövető rendőr, nem úgy, mint nálunk, ahol törvénytelenül azonosító szám nélkül mászkálnak, a (volt) rendőrkapitány a legnagyobb hazug féreg és még sorolhatnám...

Kisokos 2008.04.28. 20:01:02

Rendőrállamozzatok csak agyamet anarchisták. Ne fájjon már annyira, hogy nem azt csináltok egy országban amit csak akartok. Amit ti kifogásoltok (önkényes szabályszegés lehetősége) minden civilizált demokratikus társadalomban keményen megtorolnak a szabálytisztelő kultúrált többség védelme érdekében. Érdekes, engem akármikor igazoltattak, ellenőriztek mindig mindent rendben találtak. Képes vagyok gyorshajtás nélkül is közlekedni, és tiltott helyen nem megállni. Soha nem is büntettek meg. Nektek az "azt csinálok amit csak akarok" életmód hiánya fáj. Csak az az apró dolog hibádzik, hogy ilyen szemlélettel egy elvadult társadalomba jutnánk. Ha olyan szigor lenne nálunk az utakon, mint ami nyugaton van, belehalnátok napok alatt.
Szóval nekem meg az csípi a szememet, hogy a magyar utakon a sok vadbarom öntörvényű (önjelölt "profi") állat miatt a többség civilizált közlekedő állandó életveszélyben van. Sajnos a bűncselekményeiket nagyon nagy arányban megússzák.
Szóval hajrá rendőrök!

RendőrBarát 2008.04.28. 20:04:55

Nem mondom, hogy normális dolog pont az eü-láda miatt büntetni, de van egy-két olyan dolog, ami miatt büntetni kellene a rendőrnek, de - tapasztalataim alapján - nem teszik. Kezdhetném a piros lámpán való áthajtással, vagy száguldozó autósokkal, de a lépten-nyomon telefonáló sofőrökkel szemben sem szeretnek intézkedni. Főleg amiatt, hogy az első kettőhöz minden kétséget kizáró felvétel kell (ami ugye nem áll rendelkezésre mindenhol), az utóbbit meg a szabálysértésen kapott "jogkövető" állampolgár utólag megfellebez és a bíróságon évekig el lehet huzni egy ilyen volumenű ügyet (ahová a rendőrt becitálják, tanukat hoznak, stb.). Nem érdemes belefogniuk, az amugy mindenki számára vérlázítóan szemtelen autósokkal szembeni intézkedésbe... Viszont van egy elvárt összeg, amit a felsővezetők szabnak ki a rendőröknek, hogy ennyit, vagy annyit be kell hozniuk csekken... Ezért "kekeckednek" ők is az eü-ládával, vagy a bizt. övvel.

2008.04.28. 20:07:37

Mit vártok a suttyóktól? Erre van eszük.
Mi meg, akik fizetjük őket eltűrjük.
Ennyit érdemlünk.

andd 2008.04.28. 20:13:36

Rendőrbarát!
ugyanezeket a szabálysértéseket a rendőrök is elkövetik, csak ugyebár őket nincs, aki megbüntesse, így aztán azt csinálnak, amit akarnak...

Lajos (Louis) 2008.04.28. 20:26:05

biztonsági öv: Nem igazi kekeckedés, a te életedet is védi, ha már olyan hülye vagy, hogy nem kötöd be magad... lásd: www.youtube.com/watch?v=fJLyw42v_gY&NR=1

Kanada: Ha véletlenül lejárt a forgalmid, azonnal leállítanak (számítógépes rendszeám felismerés, adatbázis ellenőrzéssel)és az 100 CAD. Ha a jogsid is, nem mehetsz tovább + 100 CAD. Ha járó motorral parkolsz ismét... Gondatlan vezetés (wreckless driving) pl. előzgetés, két sáv egyidejú használata, vagy "necces helyzet" előidézése akár jogsi elvétel....és még sorolhatnám...

Rendőrállam: Kanadában gyakorlatilag minden be van kamerázva, és megtarthatják a felvételeket. ezt nem is kommentálnám.

., (törölt) 2008.04.28. 20:32:06

Haladó Motoros-nak

Szerintem ebbe belefér, bár nem akarok okoskodni nagyon, de ha azt mondják, hogy éppen elhaladnak egymás mellet? Az nincs kikötve, hogy hány óra alatt kell teljesíteni az elhaladást))

RendőrBarát 2008.04.28. 20:49:37

Kedves andd!
Az említett szabálysértéseket nem az egész szervezet követi el, hanem csak - szerencsére - páran. Elég ha azt tudod, hogy egy-egy ilyen kép megjelenését követően elszámoltatják az autót vezető rendőröket, tehát a büntetés nem marad el (amennyiben nem szolgálati érdekből használták azt a parkolót - másik blog).
A büntetés ritkán marad el, csak az nem publikus. Jók az ilyen fórumok, csak az a baj, hogy egyesek és köztük Te is legszívesebben a torkát vágnád el a rendőröknek, pedig nem büncselekményt követett el, hanem csak szabályt sértett!

kisokos 2008.04.28. 20:51:36

Nálunk is elterjedt, hogy az EÜ doboz szavatosságára álltak rá a rend őrei.
Ezen doboz szavatossági idejét nagyon el lehet felejteni. Tudtommal a műszaki vizsgán is ellenőrizni kellene, de ugyebár az ügymenet gyorsítása érdekében sok mindent elfelejtenek.
Én megoldottam a problémát. Beszkeneltem az eredeti matricát, amin a szavatossági dátum volt. Majd digitálisan felfrissítettem a csomag tartalmát. A frissítés tényét kinyomtattam egy öntapadós matricára és az eredeti helyére ragasztottam. Szerintem megoldja a problémát és remélem a következő 3 évben sem lesz rá szükség ;)
Infó lelkiismereteseknek: Van olyan változat mely 5 évig szavatos, nem 2.

kisokos 2008.04.28. 20:52:32

sorry, én teljesen másik kisokos vagyok, nem is láttam, hogy van ilyen kommentelő

zotyikaa 2008.04.28. 21:03:51

Az USA-ban mivel nem égett az egyik izzóm, kaptam egy 50 dolláros csekket. A rendőr adott egy tájékoztatót, és elmondta ha bemegyek valamelyik őrsre és bemutatom a kocsit a működő lámpával, törlik a büntetést a rendszerből. Ha nem, életben marad a fizetési kötelezettség.
Szóval ez növeli a biztonságot. Ami itt folyik az nem erről szól. Pedig a sz. háttér itt is alkalmas lenne pl. erre.

zotyikaa 2008.04.28. 21:06:46

Egyébként ha szétnéztek a világban, nem a büntetések nagysága, hanem az általános életszínvonal határozza meg a közlekedési kultúrát. Tehát ezen kéne igyekezni. De sajna ehhez előbb bizalmat kell szerezni, de erőből nem fog menni. Ezt kéne már belátni a T. illetékeseknek. Szolgálni és szolgálni.

andd 2008.04.28. 21:08:30

Rendőrbarát!
miért vagy ilyen biztos az elszámoltatásban?
én azért nem hiszek el minden sületlenséget...

RendőrBarát 2008.04.28. 21:40:38

Kedves andd!
Először is a sajtóban megjelenő híreket, fotókat nem csak mi olvasgatjuk, hanem rajtunk kívül még elég sokan (fentről) figyelik. Amikor megjelenik egy-egy ilyen jellegű fotó, ahol beazonosítható a gépkocsi, vagy a rendőr maga (emlékszel gondolom a táncoló rendőrökre, vagy megtévedt rendőrnőre) ott "beindul a gépezet". Vagy lesz sajtóvisszhangja, vagy nem. De, hogy előveszik érte a rendőrt, az biztos. Ha tényleg jogosulatlanul foglalta a helyet, mert nem volt ott intézkedése, akkor ez pénzbe kerül neki is. Ez meg elég egyszerűen ki tud derülni, mivel, ahol igazoltat a rendőr, ott a rádióforgalmazás végén meg kell adnia a pontos címet is.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2008.04.28. 22:04:40

Rendőrállamról röviden annyit, h sokan nem tanulhatták az 1945 utáni magyar történelmet. Nekem már lehetett (2006-bam végeztem). Tehát akinek tanították, annak lehet fogalma róla.

A Napló c. műsorban megmondták, miért azokat büntetik, akiket: "Akit lehet!" Tehát...
Fenetbb olvasható véleményem változazlan.

anti andd 2008.04.28. 22:17:40

Egyetlen demokratikus, ismétlem demokratikus országban sincs a rohamrendőrökön azonosító szám. Csak itt ebben a banán köztársaságban fontos, ja Morvai Hisztike szerint az nem számít, hogy a békés tüntetők mások kocsiját gyújtják fel, nekik azt el kell viselni, hiszen értük teszik.

Nézzetek meg már mondjuk egy amerikai oszlatást, szó nélkül belelőnek gumi lövedékkel a tömegbe. Ott ez természetes, mondjuk ezek szerint ott nincs is demokrácia. Egy másik antidemokratikus országban / Dániában / ha valaki eltakart arccal jelenik meg, akkor azonnal feloszlatják a tüntetést. Láttatok már francia tömegoszlatást? Tudjátok amikor szegény afrikai segítségre szoruló és ezért figyelemfelhívásból gyújtogató-törni-zúzni népségert szétverték, akkor hol voltak a jogvédők?

Nem tudjátok mi az az ávh. Amíg létezett ilyeneket nem írhattatok volna le, mert éjszaka jött volna a fekete autó és hopsz eltűnsz.

andd 2008.04.28. 22:24:03

de jó nicked van, te szerencsétlen!
javaslom, hogy mindenekelőtt tanulmányozd a gyülekezési törvényt!
abban szó sincs olyanról, hogy Magyarországon ne takarhatná el senki sem az arcát egy tüntetésen.
többekk özött ezért is csinálhattak meg bármit ezek a mocskos szemét rendőrök törvénytelenül, mert nem volt rajtuk azonosító szám, pedig kötelező.

conan 2008.04.28. 22:30:43

ja, csorna... a 86-os kivezető szakaszán 50 méterre a lakott terület vége tábala előt még most is büntetnek?

anti andd 2008.04.28. 22:32:40

Képzeld elolvastam.
Ha megértetted volna miről írok, akkor rájöttél volna, hogy itt minden van csak nem demokrácia mondjuk az Orsós Viktor uralkodása alatt sem volt az.
De a gyülekezési tv-ben nincs benne, hogy a rendőrnek azonosítószámot kell viselni.
Egyébként pedig a nagynéném nagy nehezen összespórolt pénzéből vett autóját a kis köcsög csőcselék felgyújtotta. Azóta a rokonokkal vadászunk az ilyen gyökerekkel, minden randalirozáskor megfogtunk már egy párat. Érdekes a kapualjban már nem voltak olyan nagylegények. Volt amelyik összeszarta magát :)

RendőrBarát 2008.04.28. 22:37:36

Kedves andd!
Az előtted szóló nem azt írta, hogy ez Magyarországon is így van, hanem, hogy másutt - Dániában - milyen jogszabályok vannak.
De csavarjunk egyet ezen a tömegoszlatásos sztorin...
Ha itthon ezek a kellemes és barátságos tüntetők eltakarhatják az arcukat miközben Molotovot dobálnak az aljas rendőrökre, akkor ők is tegyenek ki egy hivatalos azonosítót... mert hát arc nélkül kiállni a nyilvánosságra és erővel szembemenni a rendőröknek nekik sem lenne szabad. Vagy tévednék? Vagy te is abban hiszel, ha nem látnak, akkor ott se vagy?

Miért kell láthatóbbnak, felismerhetőbbnek lenniük a rendőröknek, mint az őket megtámadó randalírozóknak??? Van arcuk? Akkor vállalják fel!

andd 2008.04.28. 22:46:57

még mielőtt jobban nekem esnétek, ez az egész a szemét rendőrökről szól, én sem védtem a csőcseléket, így azzal hagyjatok békén!
gondolom, a nagynénédnek cascója is volt, ráadásul már előre mondták, hogy senki se hagyja az autróját a frontvonalban...

RendőrBarát 2008.04.28. 23:00:35

Kedves andd!
Akkor az előbbi témát lezártnak tekinthetjük, mert tényleg csak egy mellékvágány volt, bár fontos volt megemlíteni, mert ha ők akkor nem lettek volna kivezényelve, akkor szabad rablás/garázdálkodás lett volna mindenhol Pesten.
Sajnos az viszont tény, hogy a biztosítók az ilyen cselekményeket terrorcselekménynek minősíti és még ha lett volna cascoja az illető hölgynek, akkor sem fizetett volna neki. Frontvonal pedig gyakorlatilag az egész belváros volt; abszolút kiszámíthatatlan tömegmozgással. Mert pl. az Oktogon környékén a fene sem gondolta volna, hogy tüntetők fognak garázdálkodni...

myke 2008.04.28. 23:22:03

A rendőr is olyan , mint a molotovos barmok. Csak ők gyáva egyenruha mögé bújt pöcsök.Ő is agressziv ember,plusz élvezi, hogy 40 évesen nyugdíjba megy , mi meg fizetjük a jó megérdemelt nyugdíját. Köpedelem az egész bagázs

Arch 2008.04.28. 23:33:08

Rendorbarat: "Miert kell felismerhetobbnek lenniuk a rendoroknek, mint a randalirozoknak?"

Ja hogy szerinted sincs kulonbseg a ketto kozt? :p

Archenemy 2008.04.28. 23:35:15

"Egyébként pedig a nagynéném nagy nehezen összespórolt pénzéből vett autóját a kis köcsög csőcselék felgyújtotta. Azóta a rokonokkal vadászunk az ilyen gyökerekkel, minden randalirozáskor megfogtunk már egy párat."

Ezek szerint te sem értékeled nagyra a rendőrség munkáját, hogy önbíráskodni kezdesz? :p

Archenemy 2008.04.28. 23:41:59

"Az előtted szóló nem azt írta, hogy ez Magyarországon is így van, hanem, hogy másutt - Dániában - milyen jogszabályok vannak."

Értem azt, csillagom. Képzeld, Angliában meg a bal oldalon közlekednek. És?

Ez itt Magyarország, nem Dánia, nem is az USA, nem értem, mire fel ez a "bezzeg máshol izébizé". Ahol van pl. civil fegyverviselés, érthetőbb a nagyobb óvatosság. Nehogy már nekiállj a hiéna kollegáidat védeni.

Archenemy 2008.04.28. 23:50:25

"Persze abban az országban ahol egyes idióták azon vannak felháborodva, hogy a molotov koktélt dobáló kreténeket beviszik a rendőrök"

Ki volt azon felháborodva, hogy "beviszik"? Vigyék be, az a dolguk. A felháborító, mikor odamennek páran egy fekvő alakhoz, és módszeresen szétrugdalják a fejét a jól láthatóan nem veszélyes elemnek, bosszúból. Igenis egy rendőrtől elvárja az ember, hogy ne viselkedjen állat módjára.

A rendőr több az átlagembernél: fegyvert hord, joga van intézkedni, stb. De kötelessége is több van! Az olyan barmok, akik úgy érvelnek, hogy "méér, hát a civilautó is beáll a rokihelyre, meg a tüntetőkön sincs azonosító" az gyakorlatilag egyenlőségjelet tesz a civil és a rendőr közé kötelességek szempontjából, míg a kiváltságos jogokat megtartaná. Hányok az ilyen álságos mentalitástól.

Kron 2008.04.29. 00:16:48

Én magam szoktam az érvényességet hosszabbítani. Ólomplomba, papírszallaggal átragasztva. A papírszallagon tollal egy dátum. Ez a technológia már 2x is megfelelt a közegnek. (Anno Én boltban vettem egy eü csomagot, ami pont így volt hitelesítve.)

Koki1: Nem tudom, Te mennyit tartózkodtál Kanadában, de Én 2 éve költöztem vissza, előtte 6 évig folyamatosan kint dolgoztam. A hazai közegek kifinomult sokdiplomás úriemberek a kintiekhez képest. Sebességet pl. szemmértékkel mérnek. Volt, hogy szemből(!) jött a rendőr, majd közölte, hogy szerinte többel mentem a megengedettnél (nem volt igaz) és 200$ helyszíni. (Ilyenkor kint automatikusan felmegy a biztosításod, leesik a hitelkereted... szóval van tétje, nem csak a bírság.) Bíróságon támadhattam meg az ítéletét, 2 megyével(!) arrébb. Végül nem jött el a tárgyalásra, így megynyertem a pert. De 2 napom ment rá. Volt, hogy útrongálásért büntetett meg, mert az autógumi oldalfala hozzáért a járdaszegély kövéhez. (Nem rajta álltam, hanem mellette!)
A külföldieket, színesbőrűeket kifejezetten rühellik. (A mezei polgárok általában nem, csak a rendőrök.)
Volt olyan, hogy szabályosan álltam a parkolóban és odajött üvöltözni, hogy az az ő "szokott" helye és 100$-ért eltekint attól, hogy elvontasson. Negyed órán át ismételgettem folyamatosan, hogy kérem az írásos szabályt, hogy az miért az ő helye. Már a bilincset is elővette. Az volt a szerencsém, hogy visszajött az autóhoz a polgármesterhelyettes, akinél dolgoztam és kidumálta a rendőrt.
Egyszer azért kaptam büntetést, mert a kettővel előttem(!) haladó autó dudált egy előzés során, lakóövezetben. Az officer úgy hallotta, hogy én dudáltam. (Egyértelmű volt, hogy tudta ki zajongott.)
Itthon 10 év alatt kb. 10x igazoltattak és abból is vagy 8x udvariasak, normálisak voltak. Kanadában hetente 1x-2x és legalább minden 2. alkalommal valamibe megpróbáltak belekötni.
Szóval lehet példálózni korrekt rendőrökkel én pl. németeknél, franciáknál és a szlovákoknál (Igen, náluk!) is rendkívűl előzékeny, segítőkész yarddal találkozom, de a kanadaiakat hagyjuk ki. Még a határmenti északamerikai rendőr is úgy állítja meg a szabálytalankodót, hogy: szerencséje van, hogy ideát kaptuk még el és nem egy canucks officer (ez utóbbi a kanadai zsaruk gúnyneve), mert az még a gumibotot is fedugná..

Objektív 2008.04.29. 01:29:29

Az az érzésem, mintha a rendőr urak lényegesebb dolgokkal foglalkozhatnának, mint a szavatossági idő lejárta. Természetesen, ha meg van hozzá az agyi kapacitásuk. (Annyi szép kétkezi munka van még.)

gyalog 2008.04.29. 04:47:36

ROHADT AUTÓBUZIK!!!%%%!!!!I=T/%!+3

RendőrBarát 2008.04.29. 05:39:09

A rendőri brutalitás minden formáját ellenzem, nem is ez (lenne) a cél, egy normálisan működő országban (demokráciában), csakhogy a randalírozók és a tisztességes lakosság között ők azok, akik szabályozni tudják a garázdaság mértékét.
Sajnos sem a törvényeink nem megfelelőek - nem elég jól súlyozottak pl. egy tüntetéskor előforduló garázda magatartás megtorlására - sem a jelenlegi törvénykezési gyakorlat. Ameddig a rendőröknek hosszas jelentésben, illetve más fórumokon kell az adott esetről referálniuk, miközben az elkövetőt pár óra előállítás után "dicsfényben" el kell engedniük.
Ha legalább a rendőr úgy érezhetné, hogy elég visszatartó ereje van az intézkedésének, mert a törvények az elkövetőt megfelelő módon büntetik, akkor az intézkedés sem lépné át a normális határokat. Még ilyen különlegesen agresszív helyzetben sem.
Egyébként egy átlagos igazoltatás során, a legritkább esetben kezd el a rendőr "bunkózni", mert nem ez a cél.
Miért van az, hogy aki élt külföldön, az betartotta az ottani szabályokat, nem ellenségesen kezelte a rendőröket; itthon mégis sok esetben találkozni pökhendien válaszoló, viselkedő állampolgárral, aki úgy érzi felsőbbrendű az utca rendőrénél.
Ilyenkor az esetek legnagyobb részében nem a rendőri durvaság a válasz, hanem ez a fent felsorolt "kicsinyes" büntetések. Az eü-láda, a biztonságiöv (hiába menti meg a sofőr életét egy balesetben, attól még nem veszélyes másokra nézve, ha nem kötik be), vagy csupán a közlekedési szabályok látható be nem tartása esetén kiszabott büntetés.
Elvonatkoztatva a tüntetésektől; az utakon tapasztalható általános durva vezetési stílussal nap, mint nap találkozhatunk... és ekkor jogosan merül fel mindenkiben a kérdés, hogy ekkor hol vannak a zsaruk, miért nem intézkednek?! Mondjatok már egy Mo-on kivüli országot, ahol ennyire pofátlanul lehet piros lámpákon áthajtani, vagy kézben fogott telefonnal gond nélkül vezetni. De sorolhatnám a végtelenségig azokat az apróbb dolgokat, amikkel szemben lehetne intézkedni, de mégsincs ott rendőr...

Bárki csodálkozik azon, hogy a rendőrök - ha a törvény is megengedi - miért mennek el 40 évesen nyugdíjba?? Máshol presztizs rendőrnek lenni, itthon meg mindenki fikázza őket, nem fizetik meg... és persze tény, hogy mint minden szervezetben itt is vannak olyanok, akik visszaélnek a hatalmukkal, vagy egy pizzáért leparkolnak egy mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyen. De NEM ez az átlag!

Ne legyen történjen meg, egyikőtök esetében sem, hogy szükségetek legyen rendőr segítségére, de ha mégis baj van, akkor hogy néztek a szemébe? A háta mögött elkülditek a k... anyjába és szembe meg esdeklően néztek rá, hogy segítsen???
Ki hazudik, kinek? Szvsz, ti önmagatoknak.

hulyemagyar 2008.04.29. 07:21:18

Pénzbehajtás ez, semmi más. Mint ahogyan az is, hogy Győr - Csorna - Szombathely vonalon tépnek tucatjával a kamionok, egymásba ér a seggük, 90-nel előzgetnek lakott területen, túlsúlyosak, a sofőrök többsége túlvezet, szabálytalan, esetenként másokat leszorító előzések sora, de ki a faszomat emel ki a forgalomból a rendőr? Hát persze, hogy a magyar rendszámú autóst. És miért? Mert nagy valószinűséggel aki a kocsit vezeti, az egyben a tulaj is, könnyebb büntetni, egyszerűbb lóvé. Kamion macerásabb: külföldi, alkalmazott, stb.
Az utóbbi időben naponta jártam az említett útvonalon, egyszer sem, ismétlem egyszer sem láttam kamionost igazoltató rendőrt. Csak és kizárólag szgk.

titokvadász 2008.04.29. 08:04:50

nem veszitek észre,hogy ebben az országban a hatalmon lévők azért vannak ,hogy sarokba szorítsanak bennünket akinek köszönhetik ,hogy hatalmon lehetnek
zéro tolerancia
vagyonvadászat
a szomszéd buzdítása ,hogy feljelentsen
olyan kusza adótörvények,hogy ne lehessen betartani
és még sok olyan amiért még Rákosi is sírva könyörgött volna

Flat · http://flat.freeblog.hu 2008.04.29. 08:07:57

Újabb Index címlap. Gratula, fejhajtás.
Ahogy látom indexének is jobban bejön, ha rossz dolgokról írsz.:)

wabel 2008.04.29. 08:21:06

Nnnna akkor most kapaszkodjatok.... kb. egy hete, amikor busszal (az éjszakai utolsó busszal!) egy csomó ember (adófizető polgár) igyekezett haza a munkából (este fél 11) ezek a görények Sopron után megállították a buszt és mindenféle információadás és elnézés kérés nélkül elkezdték a buszon! igazoltatni az embereket! A kurv@ nyjukat!!!!! Ha már b@szogatják az embereket - akiknek a pénzéből ők a fizetésüket kapják - akkor legalább azt mondják meg, hogy miért is igazoltatnak minket és ne nézzenek úgy ránk és beszéljenek úgy velünk mint potenciális bűnözőkkel!
Rohadjon meg a soproni rendőrök és a rendőrkapitány össze befőttje!!!

brain 2008.04.29. 09:15:22

Azt is érdemes lenne boncolgatni, hogy amíg az ORFK sír a létszámhiány miatt, addig a schengeni csatlakozás után a határmenti településeken annyi zsaru van, hogy nem tudnak magukkal mit kezdeni. Így nem nehéz megérteni, miért is vannak alibi feladataik. Naponta járom a megyét (GYSM), sokszor 2-3 km-re egymástól igazoltatnak. A rendőrkocsikban 4-5 tag ül, így el se tudnak senkit vinni:). Pl. Kapuvár 10000 lakos-100 rendőr. Hajrá olcsó állam, a mi adónkból, hatékonyan.

Archenemy 2008.04.29. 09:45:27

Rendőrbarát:

Igen, értem, hogy nem helyesled a rendőri brutalitást, nagyon helyes. Azonban mintha kissé elnéző vagy megengedő lennél itt.

A rendőrök azért vannak ott, ahol vannak, mert a civil réteg azt akarja, hogy meg legyen védve, és ezt úgy látja biztosítottnak, hogy egyes tagjainak extra jogokat ad: fegyverviselés, kiképzés, stb. A rendőrök vannak a többi emberért, nem fordítva!

Mégis, erősen elharapódzott az a hozzáállás, miszerint a rendőrök nem az igazi bűnözőkkel foglalkoznak, hanem a kisembereket baszogatják nevetséges indokokkal, mint ez az eü. láda itt. Szóval ne csodálkozz, ha a közvélemény ellenetek van: az ilyen hiéna kollegáid az oka. Az ember nem szeret kiszolgáltatott lenni, holott egy rendőrrel szemben maximálisan az.

Kovda 2008.04.29. 19:13:24

Mit csinál a kék ha az elsősegély dobozon semmilyen dátum nincs hogy meddig jó? sőt még a plobán sincs rajta semmi...

Amúgy meg nem alaptalanul alakult ki a rendőrökről szar véleménye az embereknek... Gyakorlatilag semmi hasznuk sincs ha belegondoltok. Közbiztonság lófasz, rendőrt hívsz max adatot rögzít aztán majd értesítenek talán...
Ilyesztegetni jók ha kiállítod őket sorfalba páncélba öltöztetve kutyákkal.

RendőrBarát 2008.04.30. 00:35:44

Igen, Archenemy igazad van. Lehet, hogy elnéző vagyok bizonyos kérdésekben, de azt is be kell látni, hogy teljesen más rendőri állomány van kint az utakon és egy másik az, aki a bűnözőkkel foglalkozik.
Nem szeretném elhárítani a rendőrök felelősségét, de sajnos nagyon gyakran a törvénykezésnél bukik meg a bűnözők elszámoltatása, mert a jelenlegi joggyakorlat valamiért nagyon elnéző...
Az, hogy egy-egy kollega hiéna lenne, ez is csak a rendőrségi rendszer gyakorlata miatt van. A hivatalos eljárásban a feletteseik utasítását kell követniük, akik megszabják, hogy mekkora büntetési tételt kell naponta/hetente behozniuk. Ezt csak szabálysértési bírság formájában tudja produkálni.
Én fővárosi viszonylatban látom, hogy mi történik az utakon és milyen a közbiztonság.
Kovda hozzászólásával nem értek egyet, mert igenis van javulás, bár tény, hogy elég kismértékű. Nagyban befolyásolja a bűnözési tendenciát a gazdaság és a lakosság helyzete, az eladósodás, stb.
Az utóbbi 5 évben jelentősen nőtt a vagyon elleni bcs-ek száma viszont a felderítési mutatók nem követik ezt akkora mértékben, mint ahogyan ezt az állampolgárok - jogosan - elvárnák.

Arch 2008.04.30. 16:38:14

"Az, hogy egy-egy kollega hiéna lenne, ez is csak a rendőrségi rendszer gyakorlata miatt van. A hivatalos eljárásban a feletteseik utasítását kell követniük, akik megszabják, hogy mekkora büntetési tételt kell naponta/hetente behozniuk."

Ebben az esetben természetesen a döntéshozó a "hiéna", nem a közrendőr. Azonban a közember csak annyit lát ebből, hogy szopatja az a rendőr, akinek éppen hogy őt kellene szolgálnia, érthető, hogy frusztrált lesz, mert ez így nem jól van. Te azt mondod, nem a közrendőrök hibája: lehet, de akkor ezt jobban kellene kommunikálni valahogy.

"sajnos nagyon gyakran a törvénykezésnél bukik meg a bűnözők elszámoltatása, mert a jelenlegi joggyakorlat valamiért nagyon elnéző..."

Ez egy összetettebb kérdés, van, ahol helyeslem az elnézést, pl. többi emberre nem veszélyes dolgok, "első esetes" bűnözők (pl. megtévedt piti tolvajok). Más esetekben meg valóban keményebb törvényekre lenne szükség (életvitelszerű, vagy visszaeső bűnözés, közpénzek sikkasztása, több ember veszélyeztetése). Na de ne menjünk messzire, ez már másik téma lenne.

süti beállítások módosítása