life in pink & red

Az élet néha kellemesen rózsaszín, néha meg bosszantóan vörös. Mosolyogni azért mindig tudni kell! :-)

Kedvenc blogok

Erkó blogja
Szerelmem, aki mindig megmondja a frankót. Ne vitatkozz vele!

Orsó blogja
Egy igazi nő írásai a világról - női szemmel

Lecsó blogja
A másik megmondó

Tanárúr blogja
Kirándulásokról, jó borokról, és az aranyos, okos diákokról...

Putyilov blogja
Férfiblog... :-)

Colos blogja
Agyalások és elmélkedések

Gaccsi blogja
Koktélok, póker, és minden más

Napi hamis arany

2008.05.16. 09:57 | Andreia | 3 komment

Na ez megint csúfítja a blog mosolygós arculatát, de mindegy, szerintem nem szabad szó nélkül elhaladni bizonyos dolgok mellett.

Nem tudom, hogy a közöny, az emberek ostobasága, a rendőrök tehetetlensége, vagy nemtörődömsége az ok, amiért egyesek nyíltan és büntetlenül verik át a környéken lakókat. Az minden esetre tény, hogy hónapok óta rendszeresen keresnek fel ismerősök és ismeretlenek, hogy nézzem meg, arany-e, amit vettek. (De könyörgöm, ha nem biztos benne, egyáltalán minek veszi meg?) Mielőtt közlöm velük a rossz hírt, megkérdezem, honnan szerezték az árut. A válaszlehetőségek szinte mindegyikét az első néhány szó után folytatni tudom:

1. Az utcán megállított egy fószer, és nagyon olcsón kínálta az aranyat.
2. Piacon árulta egy aranyos néni.
3. Megállított egy nő, azt mondta, nem tud a gyerekének ételt venni, így eladta nekem a nyakláncát.
4. Az út mellett leintett egy jólöltözött férfi, kifogyott a benzin az autójából, pénze meg nem volt. Lehúzta a gyűrűjét az ujjáról, mi meg megvettük tőle tízezerért. Annyira könyörgött, és rendesnek tűnt.
5. Az utcán leszólított egy srác, mondta, milyen szép a nyakláncom. Mondtam, az övé is. Cseréltünk...

Megértem azt, aki most azt gondolja, hogy ha valaki ennyire hülye, hogy bedől a fent felsorolt szituációk bármelyikének, az meg is érdemli, hogy jól átverjék. De! Ezek az emberek jóhiszeműen segíteni akarnak valakinek, naivak, hiszékenyek, és - nem utolsó sorban - általában nem túl gazdagok. Vonzza őket a lehetőség, hogy ők is hordhatnak drága arany ékszereket. Szomorú, hogy egyesek kihasználva mindezt meggazdagodnak, és még nyomorultabbá tesznek amúgy is nyomorult életeket. Elszorul a szívem, mikor arra gondolok, hogy valaki az utolsó forintjait költi a (hamis) aranyra (mert örül annak, hogy végre neki is lehet), és otthon a család elé kell állni, bejelenteni, hogy rossz üzletet csinált.
A színe megtévesztésig aranyra hasonlít, a fémjel egyértelműen benne van. A súlya, a fénye viszont már árulkodik a hamisságról, az ékszer réz-mivoltáról, amit valahol, egy idegen országban gyártanak a szerencsétlen, meggondolatlan, tudatlan, hiszékeny magyar embereknek.
Ki fogom plakátolni az egész városban: NE VEGYETEK UTCÁN ARANYAT!!!


A bejegyzés trackback címe:

https://keepsmiling.blog.hu/api/trackback/id/tr70472131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

htlecso 2008.05.16. 11:03:05

Alapvetően egyetértek azzal amit írsz egyetlen dolog amire azt mondom hogyTajgetosz: " Elszorul a szívem, mikor arra gondolok, hogy valaki az utolsó forintjait költi a (hamis) aranyra " Aki az utolsó Forintjait aranyra költi, az szánalmas. Egy foggal nem lehet szotyizni, marha fasza a fuksz a nyakba ha egy rántottára sem futja.

Putyilov · http://putyilov.blogspot.com 2008.05.16. 12:20:14

Azzal tisztában vagy,milyen drága most a réz??
Lassan vetekedik az arannyal.
Úgyhogy csak most tűnik értéktelennek.

htlecso 2008.05.17. 10:20:43

ha most drága a réz, és értéktelennek tűnik a zarannyla szemben - ahogy írod - akkor logikailag nem stimmel az hogy vetekedik az arannyal :)
süti beállítások módosítása